Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Архівісти Білоцерківщини працюють над документами російсько-української війни

Дата: 25.04.2023 14:20
Кількість переглядів: 198

Фото без описуАрхівний відділ Білоцерківської райдержадміністрації проводить відбір документальних свідчень російсько-української війни. Про це начальнику Білоцерківської районної військової адміністрації Людмилі Мерзлюк під час оперативної наради доповіла керівник відділу Юлія Розуменко.

 

Так, на виконання листа Державного архіву Київської області від 20.06.2022 №17-в проводиться ініціативний відбір документів подій та фактів російсько-української війни. Впродовж трьох місяців поточного року працівниками відділу було відібрано та внесено до відповідних описів 813 файлів, з них: 589 текстових документів, 197 фотодокументів та 27 відеодокументів.

 

Наразі робота в цьому напрямку триває. У громадах Білоцерківського району продовжується збір документальних фактів та  спогадів учасників бойових дій, очевидців та внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на території Білоцерківщини.

 

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, відзначаючи важливість збереження кожного свідчення про злочинні дії окупантів, наголосила на необхідності посилення роботи з очевидцями з метою максимального відбору документів подій та фактів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень