Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: наразі діють всі обмеження, прийняті на період дії воєнного стану

Дата: 24.04.2023 14:38
Кількість переглядів: 207

Фото без описуСьогодні, 24 квітня, начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої проаналізували оперативну ситуацію  в Білоцерківському районі.

Як доповів начальник Білоцерківського районного управління ГУ НП у Київській області Михайло Пелех, загалом ситуація контрольована. Великодні свята та поминальні дні пройшли без порушень громадського порядку. Разом з тим була зафіксована  значна кількість фактів недотримання правил дорожнього руху. Зокрема, за інформацією заступника командира полку патрульної поліції Олександра Світового, впродовж тижня у більш як 100 випадках  було протокольно зафіксовано перевищення швидкості. Ще 48 водіїв дозволили собі сісти за кермо у нетверезому стані. Така безвідповідальність несе загрозу життя  не лише керманичам та пасажирам авто, а й усім учасникам дорожнього руху, тому поліцейські патрулі і надалі працюватимуть у посиленому режимі аби мінімізувати кількість порушень та  ДТП.

Ще один напрям, який потребує посиленої уваги – протидія порушенням комендантської години. Як доповів під час наради очільник Білоцерківського ОМТЦК та СП, комендант Білоцерківського району Ігор Богданевич, впродовж минулого тижня виявлено 146 порушників комендантської години. Також мають місце факти недотримання режиму світломаскування. У всіх зазначених випадках було складено відповідні протоколи, проте вагому роль і надалі має відігравати не зростання перевірок з боку контролюючих органів, а свідоме ставлення громадян.

На посиленні відповідальності кожного за свої вчинки і недопущенні халатного ставлення до знищення навколишнього середовища наголошував під час наради і начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області  Віктор Сподін. Причиною цього стало значне зростання кількості пожеж. Впродовж минулого тижня, з якого лише кілька днів були бездощовими, на Білоцерківщині зафіксовано 17 пожеж. З них переважна більшість – підпали сухостою та сміття. У 5 випадках вдалося виявити винуватців, на яких накладено штрафи. Проте адміністративна відповідальність, до якої були притягнуті порушники, не може компенсувати тієї шкоди, що була завдана довкіллю, і тих зусиль, які були потрачені працівниками ДСНС у цей складний для держави період.

Людмила Мерзлюк, узагальнюючи підсумки наради, акцентувала увагу на необхідності проведення подальшої роз’яснювальної роботи серед населення щодо неприпустимості допущення таких дій у подальшому.

- Війна триває. Тому наразі діють всі обмеження, прийняті на період дії воєнного стану. Не буде зайвим нагадати кожному, що умисне спалювання сухостоїв та інші підпали у цей період прирівнюються до диверсії, тому й відповідальність буде за такі вчинки відповідною, підкреслила керівник району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень