Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді з головами громад обговорили шляхи удосконалення безпекових умов

Дата: 19.04.2023 14:05
Кількість переглядів: 290

Фото без описуСьогодні, 19 квітня, начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з головами громад Білоцерківського району та їхніми заступниками, участь в якій взяли директор департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації Костянтин Катаєв, начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Віктор Сподін та т.в.о. командира батальйону патрульної поліції Олександр Світовий.

Основний меседж наради був спрямований на  обговорення шляхів удосконалення  безпекових умов життєзабезпечення населення та посилення взаємодії відповідних структур з громадами району.

Директор департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації Костянтин Катаєв, виступаючи перед представниками громад, підкреслив вагомість впровадження місцевих систем оповіщення та інтегрування їх у територіальну систему оповіщення як важливої складової цивільного захисту населення.

Начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Сподін, підтримуючи тему необхідності посилення цивільного захисту населення, зазначив, що в Білоцерківському районі необхідно створити 29 пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої пожежної охорони (центрів безпеки). Наразі проводиться  відповідна робота у територіальних громадах. Дві з них – Узинська міська та Ковалівська сільська вже у найближчій перспективі планують відкриття місцевих центрів безпеки.

Учасники наради обговорили шляхи поглиблення співпраці органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів, залучення представників ДФТГ та громадськості до охорони громадського порядку тощо.

Окрема увага під час наради була приділена вирішенню питань соціального захисту населення. Зокрема, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Карпенко, виступаючи перед присутніми,  зупинилася на особливостях   забезпечення у  2023 році санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни та осіб з інвалідністю.  Також очільник управління ознайомила представників громад з роботою координаційного центру взаємодії з внутрішньо переміщеними особами при Білоцерківській райдержадміністрації.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, підсумовуючи результати зустрічі, наголосила на необхідності розробки та прийнятті відповідних програм у громадах, спрямованих на підтримку ветеранів війни та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, а також на  підвищення рівня  безпекових умов, що набуває особливої актуальності за критичних умов сьогодення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень