Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні колегії розглянули стан виконання бюджету, питання безпеки та соціального захисту громадян

Дата: 11.04.2023 16:22
Кількість переглядів: 227

Фото без описуСьогодні, 11 квітня, під головуванням начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк відбулося  засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації.


До порядку денного було внесено низку важливих питань, які стосувалися забезпечення життєдіяльності району.
Зокрема, члени колегії заслухали та обговорили:
- звіт про виконання бюджету за І-ий квартал 2023 року;
-особливості  забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни та осіб з інвалідністю з врахуванням змін у законодавстві;
- ситуація з  дотримання прав дітей у період воєнного стану;
- безпекові питання та необхідність суворого дотримання рекомендацій і заборон, запроваджених на час дії воєнного стану тощо.


Як доповіла членам колегії начальник відділу фінансів адміністрації Світлана Ейсмонт, виконання дохідної частини районного бюджету за І перший квартал 2023 року в цілому складає 96,6% в тому числі: неподаткові надходження становлять 199,1%, а  офіційні трансферти - 91,9%. Значно кращою є ситуація з наповненням бюджетів територіальних громад. За підсумками першого кварталу всі громади, за виключенням Узинської міської, мають значне перевиконання планових показників. Значною мірою на це вплинули надходження за податковими зобов’язаннями минулого року та податок на доходи фізичних осіб, який утримується з військовослужбовців. 


Члени колегії взяли звіт про фінансові результати до уваги та підтримали доручення начальника Білоцерківської районної військової адміністрації рекомендувати головам громад покращити взаємодію з податковими органами при плануванні та виконанні дохідної частини бюджетів громад.


З усіх питань порядку денного також були прийняті відповідні рішення та дані доручення, спрямовані на покращення результатів діяльності як громад, так і окремих фахівців адміністрації.


Значну  увагу членів  колегії привернуло обговорення стану дотримання рекомендацій і заборон, запроваджених на час дії воєнного стану. Начальник відділу з питань цивільного захисту населення адміністрації Юрій Клочко, доповідаючи з цього питання, наголосив, що до завершення воєнного стану діє низка обмежень, пов’язаних із запровадженням комендантської години, забороною  на відвідування лісів, користування відеореєстраторами та іншими  записуючими пристроями, використання повітряного простору та водного плеса. Також діє обмеження на проведення масових заходів,  продаж спиртних напоїв та надмірне використання освітлювальних пристроїв, що порушує дотримання режиму світломаскування.


-  Ключовим питанням сьогодні, як і раніше, є створення належних безпекових умов для всіх жителів району. Проте це неможливо  забезпечити без обов’язкового дотримання всіма верствами населення правил і обмежень, що діють під час дії воєнного стану. Розумію, що весна і Великодні свята спонукають багатьох до активних дій, проти не варто нехтувати небезпекою, яку таїть у собі війна, розпочата рф проти України,  - підкреслила під час обговорення начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк та дала доручення відповідним структурним підрозділам посилити роз’яснювальну роботу серед жителів району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень