Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Епідситуація в районі: пік захворюваності на коронавірусну інфекцію проминув, проте загроза триває

Дата: 10.04.2023 17:10
Кількість переглядів: 234

Фото без описуЗа станом на сьогодні у Білоцерківському районі  реєстровано 358 випадків зараження на Covid-19. Проте спостерігається тенденція до зниження. Про це під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів Білоцерківської районної військової (державної) адміністрації доповіла керівникові району Людмилі Мерзлюк начальник відділу гуманітарного розвитку Надія Крилевець.

Як зазначила доповідач, пік захворювання припав на третю декаду березня. Зокрема, було зафіксовано 428 випадків. На це вплинула сезонність захворювання. Слід зауважити, що у більшості людей коронавірусна хвороба проходила у легкій формі й вони не потребували госпіталізації. Із загальної кількості на стаціонарному лікуванні наразі перебувають 77 осіб. Разом з тим, на жаль, є один летальний випадок у Таращанській  міській територіальній громаді. 
Визначальну роль у зниженні рівня захворюваності відіграла проведена кампанія вакцинації, яка триває і нині. Найбільший відсоток вакцинованого населення (понад 88 %) у Ставищенській селищній, Маловільшанській  та Ковалівській сільських територіальних громадах. 
Як зазначив під час обговорення цього питання начальник відділу з питань цивільного захисту населення Юрій Клочко, з метою недопущення чергового спалаху коронавірусної інфекції необхідно суворо дотримуватися профілактичних заходів та санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил та норм під час роботи і в побуті. Також фахівці рекомендують уникати масового скупчення людей, що особливо актуальним є напередодні Великодніх свят та поминальних днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень