Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді обговорили стан відновлення будівель, пошкоджених внаслідок бойових дій

Дата: 27.03.2023 14:53
Кількість переглядів: 247

Фото без описуНачальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації та відомчих структур центральних органів виконавчої влади.

Учасники наради розглянули низку актуальних питань, серед яких:
-  стан надходження податків та наповнення місцевого бюджету;
-  рівень безробіття в регіоні, наявність вакансій, можливість здобуття освіти за допомогою ваучера  та залучення населення до суспільно корисних робіт;
- зміни в пенсійному законодавстві, перебіг виплатної кампанії та основні напрямки діяльності сервісних центрів ГУ ПФУ у Київській області на території Білоцерківського району;
- особливості проходження щорічної кампанії подання е-декларацій за 2022 рік  суб’єктами декларування тощо.

Окрема увага була приділена питанню відновлення житла, будівель і споруд на території Білоцерківського району, що були пошкоджені внаслідок бойових дій. Як доповів начальник відділу житлово-комунального господарства, зв’язку, екології, природних ресурсів та захисту довкілля Михайло Пасєка,  наразі територіальні громади здійснюють реєстрацію на порталі «Дія» та розпочинають процедуру внесення відомостей щодо пошкоджених об’єктів, внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України. Саме після цього, у відповідності з чинним законодавством, буде здійснюватися виплата компенсацій.

-  Ми постійно працюємо з громадами у зазначеному напрямку. Кожен, хто постраждав, повинен отримати підтримку від держави. Є розроблений відповідний механізм і необхідно чітко та покроково вносити у систему належні відомості – це пришвидшить процес отримання компенсацій, - підкреслила під час обговорення цього питання Людмила Мерзлюк та дала доручення посилити консультативну допомогу громадам, які з певних причин зволікають з внесенням даних у систему.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень