Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині відкрили ще один «Клас безпеки»

Дата: 24.03.2023 16:10
Кількість переглядів: 273

Фото без описуСьогодні, 24 березня, в Узинській міській територіальній громаді на базі опорного закладу загальної середньої освіти «Узинський ліцей №1» відбулася важлива  подія з точки зору реалій сьогодення –  урочисте відкриття «Класу безпеки».

Зону безпеки у закладі освіти створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту та завдяки спільним зусиллям міської влади, керівництва та працівників закладу освіти,  районного управління  ДСНС та Нацполіції. 

«Клас безпеки» складається з двох локацій, приміщення яких розділені на кілька навчальних зон і обладнані муляжами вибухонебезпечних предметів та спеціальними засобами з пожежної безпеки й інвентарем для надання домедичної допомоги. 

Відтепер школярі зможуть більш детально і зрозуміло освоїти правила пожежної безпеки, порядок дій при оповіщенні сигналу «Повітряна тривога» або іншої надзвичайної ситуації, наданні першої медичної допомоги та  поводження при виявленні підозрілих предметів тощо.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, яка спільно з міським головою Віталієм Гринчуком, начальником районного управління ГУ ДСНС у Київській області Віктором Сподіним, представниками Головного управління ДСНС України у Київській області та сектору ювенальної превенції районного управління ГУ  Національної поліції у Київській області була присутньою на урочистому відкритті, високо оцінила роботу усіх служб, дотичних до укомплектування «Класу безпеки», та подякувала керівництву громади за участь в реалізації проєкту.

Після урочистого відкриття розпочалися заняття, які проходили в ігровій формі. Представники ДСНС коротко ознайомили з діями у випадку виявлення підозрілих предметів, ювенальної превенції нагадали дітлахам правила дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів, а представники медичної служби розповіли учням про ососбливості надання першої медичної допомоги.

-  Створення безпечного освітнього середовища є одним із пріоритетних завдань районної і місцевої влади. Особливо важливим це питання є сьогодні, коли жителі нашої країни  щоденно перебувають під загрозою терористичних атак російських окупантів. Тому, дорогі діти, уважно слухайте учителів, інструкторів, бережіть себе і допомагайте своїм рідним, - зазначила під занять у «Класі безпеки» начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень