Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З аграріями Рокитнянщини обговорили особливості ведення цьогорічної посівної кампанії 

Дата: 22.03.2023 15:22
Кількість переглядів: 260

Фото без описуСьогодні, 22 березня, у Рокитнянській селищній територіальній громаді відбулася робоча нарада з аграріями, до участі в якій були запрошені керівництво району, начальник управління агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації Ліна Щуревич, представники депутатського корпусу та окремих районних відомств, очільники старостинських округів, особи, відповідальні за бронювання військовозобов’язаних та  бджолярі громади.

Начальник управління агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації Ліна Щуревич, розпочинаючи робочу зустріч, наголосила, що це вже друга весна, яка проходить за складних умов, викликаних повномасштабною військовою агресією рф проти України. Проте  аграрії Київщини, як і минулоріч, мають консолідувати зусилля і виконати поставлені перед ними завдання.

Учасники наради обговорили проблемні питання, які сьогодні непокоять і керівництво громади, і аграріїв регіону. Зокрема, стан забезпечення  сільгосппідприємства та фермерські господарства мінеральними добривами та паливо-мастильними матеріалами у 2023 році та особливості проведення весняно-польових робіт у комендантську годину.

Також було дано роз’яснення щодо особливостей мобілізації та бронювання військовозобов’язаних працівників аграрної сфери, критерії визначення підприємств галузі як критично важливих в особливий період, долучення до програми «Доступні кредити 5-7-9%» тощо.

Окрема увага була приділена застосуванню пестицидів під час польових робіт та реалізації заходів профілактики отруєння бджіл.

На завершення наради розглянули окремі питання фінансово-економічної діяльності аграріїв громади.

Заступник голови Білоцерківської районної військової адміністрації Олександр Горовенко, який за дорученням керівника району Людмили Мезлюк, взяв участь у робочій нараді, виступаючи перед присутніми, висловив тверде переконання, що попри існуючі труднощі, Білоцерківщина загалом, і сільгосппідприємства та фермерські господарства Рокитнянщини зокрема, гідно здолають виклики сьогодення та увійдуть в осінь 2023 року з високими показниками


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень