Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Підпали трави і сухостою – грубе порушення законодавства і злочин проти природи!

Дата: 20.03.2023 16:56
Кількість переглядів: 228

Фото без описуПід час наради з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, яку провела начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, обговорили оперативну ситуацію в районі та основні шляхи запобігання і протидії зростання чисельності правопорушень.

Як підкреслили, доповідаючи керівнику району начальник районного управління Національної поліції Михайло Пелех та т.в.о. командира батальйону патрульної поліції Олександр Світовий, впродовж минулого тижня на території Білоцерківщини резонансних подій не зафіксовано. Разом з тим має місце зростання чисельності прикрих випадків порушень правил дорожнього руху, особливо в розрізі перевищення швидкісного режиму – 135 за тиждень! Зважаючи на це, розроблено та втілюється у життя низка запобіжних заходів, які носять попереджуючий характер. Також до охорони громадського порядку залучається населення району.

На необхідності залучення широких верств громадськості до вирішення ще однієї проблеми – значному зростанню пожеж в екосистемі – наголосив під час доповіді і начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС Віктор Сподін. За його словами,  за минулий тиждень у Білоцерківському районі сталося 38 пожеж, з них 26 – через підпали сухостою і сухої трави.

-  Вкотре наголошую, що підпали трави і сухостою – грубе порушення законодавства і злочин проти природи! А в умовах правового режиму воєнного стану підпал в екосистемі прирівнюється до диверсії, - зазначила начальник Білоцерківської районної військової адміністрації та  рекомендувала представникам ДСНС і надалі продовжувати профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення, підвищуючи рівень його правової обізнаності та громадської свідомості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень