Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про роботу національного стенду Furniture of Ukraine на заході Meble Polska у Польщі

Дата: 22.02.2023 15:52
Кількість переглядів: 255

Фото без описуУ зв’язку з повномасштабним вторгненням рф на територію України обсяг внутрішнього ринку меблевиків скоротився до 40-50% у порівнянні з мирним часом. Для абсолютної більшості меблевиробників способом виживання стає експорт, який спільнота меблевиків активно розвиває.
 

За 2022 рік експорт меблів України становив 806 млн дол. США із середньорічним приростом обсягів на 11,5% за останні 6 років. Українські меблі було доставлено до 99 країн світу , з яких найбільшими покупцями стали Польща (34,9%), Німеччина (17,4%), Данія (5,9%), Австрія (4,5%) та інші.

З метою популяризації українських виробників меблів та пошуку потенційних покупців 21-24 лютого 2023 працюватиме національний стенд під час заходу Meble Polska у Польщі. Серед більше як 30 учасників стенду буде представлено 6 підприємств Київської області і 3, зокрема, Білоцерківського району (меблеві бренди Модерн, Комфорт-Меблі, Комфорта). 
 

Участь у заході такого рівня є необхідною передумовою для пошуку та залучення потенційних покупців та відкриття нових ринків і каналів збуту для українських меблевиків з можливістю проведення переговорів на платформі Meble Polska, а також контактування з професійною спільнотою покупців меблів онлайн. Розвиток експортної діяльності, в свою чергу, є одним з базових напрямків подолання кризи, викликаної агресією рф, та зміцнення української економіки.


Очікуваний економічний ефект:
- в роботі національного стенду Furniture of Ukraine візьме участь більше 30 меблевих фабрик, що є представниками великого, середнього та малого бізнесу;
- обсяг потенційно можливих продажів продукції на експорт протягом першого року після події становитиме більше 1000000 млн євро;
- збереження діючих підприємств без релокації до інших регіонів чи країн;
- спільна робота в популяризації національного бренду Furniture of Ukraine є важливою передумовою розвитку меблевих кластерів.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень