Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Координаційна нарада – ефективна форма протидії злочинності

Дата: 22.02.2023 11:06
Кількість переглядів: 263

Фото без описуКерівник Білоцерківської окружної прокуратури Київської області Михайло Римар у лютому 2023 року провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів Білоцерківського району з порядком денним: «Обговорення стану протидії злочинності в умовах воєнного стану, ефективності вжитих заходів, спрямованих на виявлення і припинення кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямках в межах території Білоцерківського району». До участі в нараді були також запрошені начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Л.Мерзлюк, голова Білоцерківської районної ради В.Зеленський та Білоцерківський міський голова Г.Дикий.


В ході наради обговорили питання, які виникають у правозастосовній та правоохоронній діяльності щодо запобігання та протидії злочинності на території Білоцерківського району.


Загалом, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів на території району, вдалося зменшити рівень злочинності в порівнянні з 2021 роком, в тому числі і рівня дитячої злочинності.


Водночас, з початком повномасштабної війни в Україні відмічається тенденція до збільшення окремих видів кримінальних правопорушень, зокрема таких як проти основ національної безпеки України, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, проти громадської безпеки, в тому числі пов’язаного з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.


На нараді наголошено, що завдяки вжитим заходам координаційного та організаційного характеру упродовж 2022 року прокурорами до суду скеровано 1113 обвинувальних актів, за закінченими слідчими та дізнавачами поліції кримінальними провадженнями установлено понад 14 млн грн збитків, з яких відшкодовано - майже 7 млн грн, на суму понад 6 млн грн у рамках кримінального провадження пред’явлено цивільні позови.


Також, на координаційному заході обговорено роботу з протидії злочинам на пріоритетних напрямках. Відмічено, що у 2022 році до суду направлено 30 обвинувальних актів про корупційні правопорушення, 4 – у бюджетній сфері, 9 - у сфері земельних відносин, 13 - у сфері охорони навколишнього природного середовища та 2 – сфері державної та комунальної власності. 


Окрему увагу під час наради приділили забезпеченню правоохоронними органами дотримання прав та свобод потерпілих та заявників у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни.


Учасники наради обмінялися думками з приводу першочергових задач та покращення механізмів співпраці між органами і службами для задоволення запиту суспільства на справедливість.


За результатами проведення наради, напрацьовано спільну постанову, в якій визначені координаційні та відомчі організаційно-практичні заходи щодо активізації правоохоронної діяльності з питань протидії злочинності на території Білоцерківського району в умовах воєнного стану, що вже виконуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень