Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 12:15
Кількість переглядів: 260

Фото без описуСьогодні, 27 січня, жителі Білоцерківського району спільно  з прогресивною світовою спільнотою проводять меморіальні церемонії у пам'ять про жертви Голокосту — невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом та примусовою працею.


За дорученням начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк її заступник  Людмила Веряскіна спільно із заступником Білоцерківського міського голови Катериною Возненко   взяла участь у мітингу-реквіємі та церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Голокосту та праведникам народів світу Білої Церкви.


Згідно з історичними свідченнями, Голокост був задуманий та спланований нацистсько-німецьким режимом, метою якої було усунення євреїв і інших небажаних груп з німецького суспільства. Під час Голокосту нацисти планомірно знищували мільйони людей у всьому світі. 
Впродовж 1933-1945 років від рук нацистів загинули до 6 мільйонів євреїв, з них близько 1,5 мільйони - на території України. 


Голокост — один із найбільших злочинів в історії людства. Він є трагічним нагадуванням та застереженням від дій, в основі яких — ненависть, фанатизм, расизм та упередженість. На жаль, російську федерацію, яка розв'язала війну в Україні, історія нічому не навчила. Сьогодні кривавий режим диктатора путіна намагається знищити не тільки нашу державу, а й українську націю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень