Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківці відзначили 79-у річницю визволення міста від нацистських окупантів

Дата: 04.01.2023 10:59
Кількість переглядів: 286

Фото без опису4 січня  - вагомий день для жителів Білої Церкви. 79 років тому в результаті  важких і кровопролитних боїв місто було визволене від німецько-фашистських загарбників. 

У боях за визволення міста загинули більше 1200 воїнів, з них - 89 представників чехословацької бригади, які були захоронені у Парку Слави.

Щороку, у день визволення міста, небайдужі білоцерківці приходять до місця поховання визволителів аби вшанувати пам'ять полеглих.

4 січня 2023 року начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк спільно з міським головою Геннадієм Диким та представниками громадськості провели церемонію покладання квітів до пам’ятного знаку, встановленого багато років тому у центрі Парку Слави. Участь у заході взяв заступник голови Київської обласної державної (військової) адміністрації Віталій Власюк.

-  Нацистська окупація Білої Церкви тривала 902 доби - з 16 липня 1941 року по 4 січня 1944 року. За цей час місто зазнало значних руйнувань та великих людських  втрат. Як засвідчує сумна статистика, внаслідок окупації кількість населення Білої Церкви скоротилося майже удвічі, фашистами було спалено і зруйновано близько 40 % всіх будівель міста. І сьогодні, як і 80 років тому, наші міста і села потерпають від злочинних дій окупантів. Проте ми твердо знаємо: як і тоді виженемо загарбників з нашої землі, відбудуємо рідний край! -  зазначила Людмила Мерзлюк, покладаючи квіти.

Присутні вшанували пам'ять про воїнів, полеглих у боях за визволення міста, хвилиною мовчання, поклали квіти до братських могил та підкреслили, що звільнення Білої Церкви мало важливе значення для розвитку наступу на південь і в цілому для визволення всієї території України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень