Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Переважна більшість звернень громадян  стосується питань соціального захисту

Дата: 27.12.2022 12:54
Кількість переглядів: 250

Фото без описуПро це під час оперативної наради у начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з керівниками структурних підрозділів адміністрації доповіла в.о. начальника відділу юридичного забезпечення та з питань звернень громадян Валентина Кавка.

Загалом у четвертому кварталі до районної військової адміністрації надійшло 370 письмових звернень, що майже у 6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Збройна агресія рф, звісно, наклала певний відбиток на характер та кількість звернень, проте аналіз  засвідчує, що найбільш актуальними залишаються ті, що стосуються соціального захисту населення – 50% адресатів непокоять 
питання надання соціальної, гуманітарної, матеріальної допомоги, реєстрація тимчасового місця перебування вимушених переселенців, зняття їх з обліку, стан призначення пільг, отримання субсидій та нарахування виплат, особливості догляду за особою з інвалідністю тощо. Примітно, що звернення надходили не лише від жителів району та ВПО, які знайшли тимчасовий притулок на Білоцерківщині, а й  громадян з інших регіонів.

Окрім того, у своїх зверненнях жителі району піднімали питання щодо покрашення транспортного обслуговування, зокрема, усунення певних проблем, які мають місце на приміських автобусних маршрутах загального користування, вирішення питання пільгового перевезення громадян,   дефіциту пального, зниження тарифів, підвищення рівня культури водіїв громадського транспорту тощо.

Значна частина питань, які піднімали у своїх зверненнях громадяни, стосувалися благоустрою населених пунктів, ремонту доріг, забезпечення житлом, належним  електро- та водопостачанням, затвердження проектів землеустрою, організації навчального процесу тощо.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації під час обговорення цього питання підкреслила на обов’язковості своєчасного реагування на всі звернення громадян. та неприпустимості порушень чинного законодавства.

-  Наразі значна частина населення України перебуває у скрутних життєвих обставинах і потребує якщо не підтримки, то хоча б належних роз’яснень з боку органів влади та місцевого самоврядування, тому гуртуємося і працюємо разом, - зазначила керівник району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень