Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час засідання комісії ТЕБ та НС обговорили ліквідацію критичної ситуації в області з електропостачанням

Дата: 22.12.2022 15:53
Кількість переглядів: 157

Фото без опису22 грудня відбулося позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Захід пройшов під головуванням очільника Київської ОВА Олексія Кулеби. 

Під час комісії розглянули два головних питання: 

  • ліквідацію критичної ситуації з електропостачанням на Київщині, що виникла через масовані ракетні удари рф по критичній інфраструктурі;
  • функціонування Пунктів Незламності в Київській області та їх належне матеріально-технічного забезпечення.

«Провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання — ліквідація критичної ситуації, що склалася в області внаслідок обстрілу рф об’єктів енергопостачання», — написав голова Київської ОВА.  

Комісія надала доручення «Укренерго» та ДТЕК Київські регіональні мережі якнайшвидше вийти на зрозумілі для мешканців Київщини графіки електропостачання та забезпечувати належний об’єм потужності й рівномірний її розподіл.

«“Укренерго” та ДТЕК” повинні чітко та зрозуміло інформувати людей про хід відновлювальних робіт пошкодженої енергоінфраструктури та впровадження графіків електропостачання. Також важливо, щоб світло подавалося справедливо всім мешканцям Київщини. На це наголошено окремо», —  додав Олексій Кулеба. 

Також очільник адміністрації зазначив, що станом на зараз ситуація у громадах, де було відсутнє світло більше 48 годин, поступово покращується. Це Бучанський та Вишгородський, частина Обухівського та Фастівського районів. Там вже відновлюється електропостачання та вживаються додаткові заходи, аби вийти на графіки. 

Окремо доручено районним військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування забезпечити повноцінну роботу систем тепло- та водопостачання, лікарень та іншої критичної інфраструктури. 

 «У найкоротші терміни буде розгорнуто додаткові Пункти Незламності та пункти обігріву у громадах. Буде забезпечено підвіз води туди, де це потрібно. Хоча російські терористи роблять усе, щоб виснажити наші сили та посіяти зневіру, їм це зробити не вдасться. На рівні з незламними нашими військовими, тримаємо свій цивільний фронт»— підсумував Олексій Кулеба. 

Як повідомлялося раніше, 7 грудня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорили питання забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень