Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині зросла аварійність електромереж та пожежі у домоволодіннях

Дата: 12.12.2022 19:33
Кількість переглядів: 207

Фото без описуВпродовж минулого тижня на території Білоцерківського району зафіксоване зростання кількості загорань, викликаних перенавантаженнями електромережі та недотриманням правил поводження з елементами альтернативного обігріву приміщень.

 

Таку невтішну статистику привів під час наради начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з керівниками силових, контролюючих та правоохоронних органів очільник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС у Київській області Віктор Сподін.

 

Загалом протягом тижня зареєстровано понад 20 пожеж. Одна з них призвела до загибелі людини. Більша частина загорянь була викликана замиканнями в електромережах. Причина – некваліфіковане та ненормоване використання обладнання. 

 

За словами начальника Південного регіону високовольтних електромереж ДТЕК «Київські регіональні електромережі» Євгена Тараненка, саме надмірні навантаження на мережу додали проблем енергетикам, оскільки викликали аварії, які спровокували додаткові екстрені відключення у більшості населених пунктів району.

 

Зважаючи на складність ситуації надзвичайники та енергетики неодноразово зверталися до громадян із закликами бути обачними та берегти своє життя і майно.

 

– Ми всі, передусім, повинні бути мудрими, – наголосила під час наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації. – Одночасне надмірне навантаження на мережу, яка періодично піддається масованим ракетним обстрілам з боку російської федерації, вбивче діє на енергосистему. Ми не маємо права зламатися. Ми зобов’язані тут, у тилу, підтримувати наших захисників. Тому вкотре прошу всіх: розумно використовуйте електроприлади. Це дозволить уникнути як додаткових пошкоджень, так і пожеж.

 

Ще одне звернення до жителів району пролунало з вуст правоохоронців. Так, начальник Білоцерківського районного управління поліції Михайло Пелех, доповідаючи про ситуацію у районі, наголосив, що тривогу викликає ситуація на дорогах. Обмежене освітлення вулиць, ускладнення погодних умов та перебування за кермом у стані алкогольного сп’яніння (16 зафіксованих випадків) додають у статистику росту дорожньо-транспортних пригод. 

 

Т.в.о. командира батальйону патрульної поліції м. Біла Церква Олександр Світовий також вказав на нехтування учасниками руху елементарних правил – перевищення швидкості, ігнорування дорожніми знаками – все це несе пряму загрозу як водіям, так і пішоходами. 

 

На завершення наради керівником району було дано низку доручень, спрямованих на нормалізацію ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень