Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будемо з продовольством: кропітка робота аграріїв Білоцерківщини дозволила сформувати необхідні запаси

Дата: 30.11.2022 15:14
Кількість переглядів: 180

Фото без описуНа Білоцерківщині  завершено збір урожаю зернових, зерно-бобових, овочевих та плодово-ягідних культур. Загалом район виконав План заходів забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану, який був затверджений Білоцерківською районною військовою адміністрацією на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року № 327-р.

Про це начальнику Білоцерківської районної військової адміністрації Людмилі Мерзлюк під час оперативної наради доповів завідувач сектором агропромислового розвитку адміністрації Анатолій Онопрієнко.

Зокрема, завдяки кропіткій роботі аграріїв району у тісній співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, у зерносховищах, коморах та на складах зроблено достатні запаси продовольства. 

Узагальнюючі підсумки мовою цифр вказують, що урожай-2022 становить: пшениці більше 365 тис. тонн, соняшника – понад 160 тис. тонн, гречки – 4, 55 тис. тонн, гороху – 3,5 тис. тонн, овочів – близько 310 тисяч тонн, з них картоплі – 200 тисяч тонн. Урожай плодово-ягідних культур у поточному році був зібраний у розмірі понад 2 тисячі тонн.

Окрім того, тваринникам Білоцерківщини після вимушеного спаду виробництва, викликаного початком повномасштабної військової агресії рф проти України та руйнуванням економічних зв’язків і  логістичних шляхів, вдалося вийти на плановий рівень заготівлі м’яса, молока та яєць. 

Загалом наявні запаси продуктів харчування у Білоцерківському районі відповідають потребам населення та нормам споживання, які рекомендовані Київським науково-дослідним інститутом гігієни харчування для нормальної життєдіяльності людини, і гарантують належну продовольчу безпеку громадян в умовах воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень