Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Білоцерківському районі проживає близько 63 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Дата: 04.11.2022 16:51
Кількість переглядів: 433

Фото без описуПовномасштабна військова агресій російської федерації проти України призвела до вимушеного переселення осіб з окупованих територій та населених пунктів, які зазнали значного руйнування, або ж перебувають під постійною загрозою обстрілів, до більш захищених регіонів.

Зокрема, значна частина громадян знайшла прихисток на території Білоцерківського району. Наразі на Білоцерківщині зареєстровано 62782 внутрішньо переміщених осіб, з них дітей до 18 років – 14956 осіб.


Про це під час оперативної наради у начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк доповіла керівник управління соціального захисту населення адміністрації Олена Карпенко.

За її словами, відповідальними працівниками управління соціального захисту населення постійно здійснюється прийом заяв від уповноважених осіб громад району щодо встановлення статусу внутрішньо переміщеної особи та отримання в подальшому допомоги на проживання.


  На даний час до управління надійшло та вже оброблено 35200 заяв від внутрішньо переміщених осіб. Також опрацьовано списки поданих заяв від внутрішньо переміщених осіб на отримання грошової допомоги, які реєструвалися через мобільний додаток «Дія» до 30 квітня 2022 року.
Важливим питанням у підтримці внутрішньо переміщених осіб є забезпечення їх гуманітарною допомогою. У всіх територіальних громадах району постійно, та при необхідності, відбувається видача продуктових наборів, засобів гігієни, речей першої необхідності цим особам. З настанням холодів та погіршенням погодних умов виникає збільшена потреба в теплих речах, ковдрах, засобах обігріву для таких людей. Голови громад району постійно тримають на контролі дану ситуацію та намагаються як найшвидше відреагувати на такі запити.

 
Окрема увага приділяється належному наданню освітніх та медичних послуг членам родин внутрішньо переміщених осіб, сприяння їхньому працевлаштуванню. За станом на сьогодні у Білоцерківському районі на обліку в центрі зайнятості перебуває 322 внутрішньо переміщені особи, з яких 287 чоловік є безробітними, натомість працевлаштовано 71 особу.


Зважаючи на те, що Білоцерківський район  наразі є одним із регіонів прийому вимушених переселенців з областей України, де тривають бойові дії,  у кожній громаді визначено місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Людей розміщують у приватних будинках, квартирах та об’єктах комунальної власності.

 
Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк тримає на особистому контролі рівень організації місць компактного проживання ВПО та здійснює регулярні поїздки у громади, де проводить зустрічі з цією категорією осіб, вивчає їхні проблеми та сприяє їхньому якнайшвидшому вирішенню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень