Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Кожна дитина повинна жити у щасті та радості 

Дата: 24.10.2022 17:48
Кількість переглядів: 354

Фото без описуВійна рф проти України зруйнувала життя мільйонам українців. Зачепила вона своїм чорним крилом і вразливі дитячі душі. Більше тисячі юних українців постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Вони були вбиті, поранені, покалічені. У рази є більшим число тих дітей, котрі вимушені були через війну залишити рідні домівки.


Близько 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб прихистила і Білоцерківщина. Серед них – майже третина дітей.   Окремі з них проживають у прийомних сім’ях  або ж у дитячих будинках сімейного типу.


Наразі у Білоцерківському районі налічується 34 таких структури, з них три прийомні сім’ї та два дитячих будинки сімейного типу кілька місяців тому переїхали з окупованих територій.


Під час робочих поїздок у громади начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк не оминає своєю увагою багатодітні родини та сім’ї, які присвятили  власне життя вихованню обездолених дітей.


Одна із таких родин влітку переїхала на Київщину з окупованої Херсонщини і саме у Білоцерківському районі планує своє подальше проживання, оскільки громада створила дитячому будинку сімейного типу належні умови.


Під час зустрічі з Людмилою Мерзлюк батьки-вихователі висловили вдячність і представникам влади, і жителям громади, які допомогли багатодітній родині переїхати та устаткуватися. У процесі спілкування керівник району з’ясувала, що наразі потрібно дітям для більш комфортного проживання, і доклала максимум зусиль для якнайшвидшого вирішення проблемних питань.


Допомогли благодійники, зокрема, СПД Андрій Артьомов, який за першим зверненням привіз родині новий сучасний диван.

Не залишився осторонь і Український фонд миру. Голова правління фонду Людмила Супрун особисто відвідала дитячий будинок сімейного типу та з-поміж інших подарунків привезла плазмовий телевізор, передаючи який побажала якнайшвидшого миру, щоб  діти мали можливість і бажання дивитися казки та веселі дитячі фільми, а не тривожні новини з фронтів.


-  Кожна дитина повинна жити у щасті та радості. І обов’язок дорослих  подбати про наше майбутнє. Ці діти пережили окупацію. Їхні очі повні страху. Потрібно зробити все, щоб  вони знову засяяли. Дякую кожному, хто долучається до волонтерства та благодійності, - зазначила під час  зустрічі начальник Білоцерківської районної військової адміністрації та висловила Людмилі Супрун і всім працівникам фонду, волонтерам і благодійникам Білоцерківщини слова глибокої вдячності  за підтримку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень