Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тваринникам Білоцерківського району вдається утримати позитивні тенденції

Дата: 18.10.2022 17:07
Кількість переглядів: 429

Фото без описуСтан розвитку тваринництва здійснює вагомий вплив на економічний потенціал  Білоцерківського району,    тому ця галузь перебуває у постійному  полі зору керівництва Білоцерківської районної військової адміністрації. Проблеми та перспективи галузі неодноразово  обговорювалися на нарадах та зустрічах з  фахівцями та керівниками сільськогосподарських підприємств. Зокрема, ситуація у тваринництві за підсумками 9 місяців господарювання була обговорена під час оперативної наради начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з керівниками структурних підрозділів адміністрації.

Як зазначив у своїй доповіді завідувач сектору агропромислового розвитку Анатолій Онопрієнко, з початку повномасштабної військової агресії російської федерації на територію України галузь тваринництва Білоцерківського району зазнала вагомих втрат через порушення логістичних зв’язків як із споживачами, так і з постачальниками. Військові дії негативно вплинули і на продуктивність тварин. І лише тепер галузі вдалося відновити долютневі показники. Наразі спостерігаються позитивні тенденції практично у всіх господарствах району.

Так,  станом на 01.10.2022 р. у господарствах Білоцерківського району,  а наразі в галузі тваринництва здійснюють свою діяльність більше 80 підприємств Білоцерківщини, нараховується великої рогатої худоби  33 982 голів, у порівнянні з 01.01.2021  приріст становить 482 голів,  свиней – 104 988 голів (приріст у порівнянні з 01.01.2021 становить 24487 голів), птиці свійської - 4 млн 570 тис. голів (з 01.01.2021 збільшилося на 371 тис. голів).

Відповідно, зросла і реалізація м’яса, молока та яєць. З початку року підприємствами АПК  Білоцерківського району реалізовано 154 116 ц  м’яса сільськогосподарських тварин у живій вазі, що на 12 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Валовий надій молока у поточному році зріс на 11% і  склав 877 700 ц.  На 3 млн 149 тис. штук або 0,4 % яєць птиці свійської отримано від птахогосподарств району.

У галузі тваринництва району успішно діють як малі (здебільшого фермерські), так і потужні господарства, які забезпечують продукцією провідні підприємства харчової та переробної промисловості не лише області, а й України.

- Відвідання сільськогосподарських підприємств району дає право   стверджувати, що ми маємо потужну галузь тваринництва, яку очолюють справжні професіонали. Наразі йде інтенсивна підготовка    до зимово-стійлового періоду 2022 – 2023 років, здійснюється заготівля кормів.  Тому є всі підстави очікувати належне забезпечення якісною вітчизняною продукцією, - підкреслила Людмила Мерзлюк та наголосила на важливості подальшого розвитку галузі і перепрофілюванні частини господарств на виготовлення кормів з метою створення замкнутого циклу виробництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень