Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: У нашому тваринництві працюють справжні спеціалісти і неймовірні ентузіасти

Дата: 12.10.2022 16:24
Кількість переглядів: 291

Фото без описуНачальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк в рамках робочої поїздки у громади району відвідала ТОВ «Ресіліент Матюші», яке є одним із ключових постачальників молока для провідних підприємств харчової промисловості України.

Товариство належить до групи компаній з чешськими інвестиціями  Resilient і спеціалізується на молочному скотарстві.

Як зазначив у розмові з Людмилою Мерзлюк директор товариства Валерій Осмола, наразі у ТОВ «Ресіліент Матюші» нараховується більше тисячі голів великої рогатої худоби, з них 458 дійних корів.  Середньодобовий надій молока становить 29-30 літрів. У догляді за стадом та налагодженні безперервного процесу задіяні  77 осіб. Йде поступове оновлення ферм, вагома роль відводиться селекційній роботі та збалансоваму підбору кормів. Є певні задумки щодо реалізації новітнього інвестиційного проекту, проте свої негативні корективи у реалізацію планів внесла повномасштабна військова агресія рф на українську землю.

Після 24 лютого ТОВ «Ресіліент Матюші», як і більшість сількогосподарських підприємств, що спеціалізуються на молочному скотарстві і, зрозуміло,  не могли призупинити виробничий процес, впродовж місяця просто роздавали молоко населенню або ж реалізовувати його за умовну плату. І лише згодом вдалося  поступово відновити логістичні канали та співпрацю з підприємствами переробної та харчової промисловості, які підтримують партнерські стосунки з матюшанськими виробниками молока і знову розпочали виробництво продукції. Таким чином вдалося пережити дуже складний період весни 2022 року. Проте ні керівництво товариства, ні його працівники не скаржаться на труднощі. І сьогодні у всіх одна мрія – якнайшвидша перемога над російськими окупантами та встановлення миру на нашій землі.

- Це вже не перша моя робоча поїздка на підприємства, які спеціалізуються на молочному скотарстві. І кожна з них мені додає оптимізму, бо бачу людей, які дійсно відданні своїй справі. Висновок один: у нашому тваринництві працюють справжні спеціалісти і неймовірні ентузіасти, - наголосила начальник Білоцерківської районної військової адміністрації та висловила переконання, що всі задумки і плани керівництва ТОВ «Ресіліент Матюші» будуть обов’язково реалізовані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень