Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Білій Церкві вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

Дата: 29.09.2022 18:12
Кількість переглядів: 254

Фото без описуСьогодні вся прогресивна спільнота схиляє голови у скорботі в знак пам’яті про  жертв «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.


Мітинг-реквіум з нагоди 81-річчя трагічних подій у Бабиному Яру відбувся і у Білій Церкві – місті, де свого часу жило багато громадян єврейського походження. Участь у заході взяли начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк та голова районної ради Василь Зеленський.


Біля Меморіалу розстріляним дітям та праведникам народів світу, який був зведений кілька років тому з ініціативи єврейської громади та підтримки влади міста, зібралися представники громадськості, до яких звернулися заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий та голова єврейської громади міста Нателла Андрющенко. 


Присутні вшанували пам'ять загиблих та висловили слова вдячності праведникам народів світу – такі звання присвоюють людям, які в роки нацистської окупації рятували євреїв від переслідувань і загибелі. Біла Церква може пишатися тим, що мала велику кількість таких героїв – імена п’ятнадцяти з них вже викарбувані на табличках Меморіалу.


На завершення мітингу всі присутні вшанували пам'ять жертв страшної трагедії Голокосту, поклавши,  за єврейською традицією, каміння та квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень