Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківський район здатний забезпечити продукцією овочівництва близько 1,5 млн осіб

Дата: 28.09.2022 11:26
Кількість переглядів: 233

Фото без описуНа полях Білоцерківщини добігає до завершення збір урожаю овочів та розпочато копання цукрового буряка. Про це під час оперативної наради  у начальника Білоцерківської районної військової адміністрації доповів завідувач сектора агропромислового розвитку Анатолій Онопрієнко.

Загалом розвиток овочівництва у Білоцерківському районі, як одного з основних елементів продовольчої безпеки держави та регіону, перебував під постійним контролем адміністрації. Було визначено планову структуру посівних площ у суспільному та приватному секторах, проводився аналіз забезпеченості господарств паливом, мінеральними добривами, насіннєвим матеріалом, готовності машино-тракторного парку, систем поливу до початку сезонних робіт. 

Під час зустрічей керівництва Білоцерківської районної військової адміністрації з аграріями та, зокрема, овочівниками, розглядалися проблемні питання, що турбують сільгоспвиробників в умовах воєнного стану, та шляхи їх вирішення. 

Окрема увага була приділена реалізації Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги»,  спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Вагому роль в цьому  зіграв розвиток овочівництва.

Наразі у Білоцерківському районі в галузі овочівництва здійснюють свою діяльність  17 товариств та фермерських господарств. Діють вони у Білоцерківській, Узинській, Володарській,  Тетіївській, Ставищенській, Сквирській та Рокитнянській територіальних громадах. Флагманом району в галузі овочівництва являється ФГ «Чудова Марка»

Всього у 2022 році фермерськими господарствами під картоплю та овочі задіяно 466,6 га.  Окрім того, на земельних ділянках, що знаходяться у приватному домоволодінні під вирощування картоплі та овочів використано 17500 га площ. Валовий збір картоплі при цьому склав 197 тис. тонн або 450 кг на одного мешканця району. Овочів на території району в приватному секторі зібрано 88 тис. тонн або 200 кг на одного мешканця.
-            Як показують розрахунки та підсумки діяльності овочівників, наш сільськогосподарський район повністю забезпечує себе сам картоплею та овочами і спроможній забезпечити картоплею додатково майже 1 млн осіб та овочами ще150 тис. осіб, - зазначила під час наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації та наголосила, що результати роботи галузі овочівництва як складової продовольчої безпеки держави дозволяють з оптимізмом дивитися на соціально-політичну стабільність району, певний стійкий економічний стан  держави в умовах війни. 

Довідково: на полях Білоцерківщини під цукровим буряком задіяно 2300 га площ. Окремі цукрові заводи вже розпочали сезон цукроваріння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень