Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Господарський комплекс Білоцерківшини до опалювального сезону підготовлений 

Дата: 23.09.2022 14:30
Кількість переглядів: 320

Про це  начальнику Білоцерківської районної військової адміністрації Людмилі Мерзлюк   доповів під час оперативної наради начальник відділу житлово-комунального господарства та екології Білоцерківської РВА Михайло Пасєка.

Очікується, що прийдешній осінньо-зимовий період 2022/2023 року буде ускладненим через військові ризики. Головна загроза для опалювального сезону таїться не в обмеженній кількості енергоресурсів,  а в можливих ракетних ударах, які наносить росія по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури України.  Саме тому влада заздалегідь почала підготовку до різних сценаріїв розвитку подій, включаючи й використання альтернативних видів палива та постачання електроенергії,  підготовку місць для обігріву населення тощо.

З метою взаємоузгодження дій у Київській області було створено обласний, районні та місцеві штаби з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 року.

На засіданнях районного штабу здійснювався постійний контроль за виконанням графіків запланованих робіт, надавалися рекомендації щодо запровадження заходів з енергоефективності та облаштування мобільних пунктів обігріву, заготовлення альтернативних видів палення, генераторів, паливно-мастильних матеріалів. Відпрацьовувався алгоритм дій на випадок заподіяння шкоди критичній інфраструктурі  тощо.

На даний час у територіальних громадах спільно з представниками Управління Держенергонагляду у Київській області проводиться необхідна робота з підписання Актів готовності теплового господарства до роботи в опалювальному сезоні.

-  На нас чекає складна зима. І це стосується не лише України, а й усієї Європи, оскільки рф шантажує увесь світ. Проте ми маємо з гідністю пройти і це випробування, тому, передусім, не потрібно сіяти паніку і роздмухувати у суспільстві страх та незадоволення. Наразі ми працюємо у штатному режимі. Запасів газу і електроенергії у нас достатньо. Всі теплопостачальні підприємства району підготовлені відповідно до вимог, але це буде опалювальний сезон в умовах війни, - зазначила  Людмила Мерзлюк під час обговорення доповіді та  дала додаткові доручення  для більш ефективної підготовки господарського комплексу району до різних варіантів розвитку подій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень