Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олексій Кулеба: Київщина готова до опалювального сезону на 83%

Дата: 07.09.2022 10:35
Кількість переглядів: 234

Фото без описуУ Київській області триває підготовка до осінньо-зимового періоду господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення. Об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства готові на 83%. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба під час засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 року під час воєнного стану.

Під час наради, що пройшла під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, розглянули нагальні питання щодо підготовки та відновлення об’єктів тепло-, водопостачання і водовідведення до осінньо-зимового періоду 2022/23 року. Зокрема, обговорили стан готовності до зими житлово-комунального та газового господарства Київської області. Також визначили сценарії реагування у разі виникнення кризових ситуацій, пов’язаних з агресією російської федерації, під час опалювального сезону.

У ході наради Олексій Кулеба зазначив, що в житловому фонді Київської області вже комплексно підготовлено 6068 житлових будинків та 1666 об’єктів соціальної сфери — відремонтовані покрівлі, системи опалення та холодного водопостачання. Також до зими готові 1140 котелень. Зокрема 58 котлень пройшли капітальний ремонт, 60 котлів було замінено повністю. Додатково було перевірено та відремонтовано майже 660 км теплових мереж. Також заготовлено 5,4 тисячі тонн вугілля та 123,3 тисячі тонн деревного палива. 

Крім того, проведені підготовчі заходи у водопровідно-каналізаційному господарстві. Загалом відремонтовано понад 190 км водопровідних мереж, підготовлено понад 290 водопровідних та каналізаційних насосних станцій. Серед іншого також відремонтовано 818 свердловин. 

«Опалювальний сезон цьогоріч буде нелегкий. Проте кожен на своєму місці робить все для того, щоб він пройшов максимально впевнено та стабільно. У співпраці з органами місцевого самоврядування робимо все, щоб ця робота тривала злагоджено. У Київській області підготовчі роботи до опалювального сезону проводяться відповідно до плану. Тримаємо це на постійному контролі», — зазначив Олексій Кулеба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень