Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Отруєння грибами, ДТП та вибух побутового газу – трагічні підсумки попереднього тижня

Дата: 05.09.2022 16:57
Кількість переглядів: 195

Фото без описуВпродовж 5 вересня начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела низку робочих нарад, кожна з яких була спрямована на забезпечення належної безпеки жителів району і, передусім, дітей.

-  Розпочався вересень, який безпосередньо пов'язаний з початком освітнього процесу. Цьогоріч він обтяжений  тривогою за долю учнів та вихованців дошкільних закладів, що викликано постійною загрозою ракетних обстрілів з боку країни-агресора та дією диверсійних груп, що, на жаль, не виключено і на території нашого району. Особливо за умови високої внутрішньої міграції та  обов’язкової евакуації населення з прифронтових регіонів. Тому прошу і правоохоронні органи, і представників інших відповідних структур максимально посилити роботу в межах ваших повноважень щодо забезпечення безпеки дітей Білоцерківщини, -   наголосила Людмила Мерзлюк під час наради з керівниками силових, контролюючих та правоохоронних органів Білоцерківського району.


Впродовж наради було проаналізовано трагічні випадки за участю дітей, які трапилися на минулому тижні.


Зокрема, заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції Олексій Ковбаса зупинився на деталях трагічної загибелі трьох юних жителів Сквирської громади, що трапилася внаслідок отруєння грибами. Наразі порушена кримінальна справа за недбалість, проте це не допоможе повернути життя дітей.


Ще два прикрих випадки за участю неповнолітніх – дорожньо-транспортна пригода та вибух побутового газу – призвели до фізичного та психологічного травмування дітей, що також не може не викликати тривогу. На цьому акцентував увагу під час наради керівник Білоцерківської окружної прокуратури Михайло Римар та наголосив на необхідності посилення профілактичної роботи з батьками.


Начальник аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Київській області Сергій Шумигора, доповідаючи керівнику району про ситуацію, наголосив, що окрім обстеження територій та проведення розмінувань, значна увага в управлінні приділяється саме профілактичним заходам. Наразі у закладах освіти проводиться цикл занять з мінної безпеки, а минулими вихідними у районному центрі було проведено навчання щодо безпечного поводження на водних об’єктах. 


На завершення наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації дала доручення посилити роз’яснювальну роботу серед дорослих і дітей з метою уникнення трагедій, аналогічних тим, що мали місце минулого тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень