Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з нагоди Дня пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2022 08:08
Кількість переглядів: 290

Фото без описуШановні жителі Білоцерківського району!

Сьогодні, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і добровольців, які поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули за право жити на рідній і вільній землі.

29 серпня обрано не випадково. Цей день навіки увійде в історію українського народу як нагадування про одну із найкривавіших сторінок російсько-української війни – Іловайську трагедію, коли російська сторона, порушуючи всі домовленості, впритул розстріляла з важкого озброєння колони українських військових, які виходили з оточення.

 Того трагічного дня, 2014 року, більше тисячі українських захисників було вбито, скалічено або ж  взято в полон. Окремі з них ще й понині  вважаються безвісти зниклими. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин… 

І сьогодні триває жорстока війна з російськими окупантами. І сьогодні російська сторона порушує всі міжнародні норми людського співіснування, всі існуючі закони та звичаї ведення війни. Щоденно гинуть українці, відстоюючи своє право жити у незалежній і суверенній Україні. 

Тож у  День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, висловлюємо щирі співчуття родинам, котрі втратили у війні з російським окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, дружин, братів, сестер, батьків і матерів. Всіх, кого вбили російські загарбники. 

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!

З повагою начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень