Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Кожна дитина має жити у сім’ї

Дата: 15.08.2022 15:12
Кількість переглядів: 306

Фото без описуПитання захисту прав дітей у нашій державі було і залишається одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Особливо важливим є це питання  сьогодні, коли через повномасштабну російську військову агресію зросла кількість постраждалих дітей, які, на жаль,  нерідко втрачають свої сім’ї.
У Білоцерківській районній військовій адміністрації значна увага приділяється підтримці знедолених дітей, особливо тих, хто волею долі був позбавлений батьківського  піклування. Дане питання перебуває під особистим контролем керівника адміністрації  Людмили Мерзлюк.

-  Кожна дитина має жити у сім’ї, саме тому необхідно робити все для того, щоб всі діти, позбавлені батьківської опіки, були влаштовані до  сімейних форм виховання, - наголосила керівник району, визначаючи основні завдання службі у справах дітей та сім’ї адміністрації.
Як доповіла під час оперативної наради начальник служби Оксана Михайлюк, наразі ключовим питанням є реформування комунального закладу Рокитнянської селищної ради дитячий будинок «Чебурашка» та влаштування 23 дітей, які перебувають у закладі, до сімейних форм виховання.
З початку повномасштабної російської військової агресії всі вихованці дитячого будинку були евакуйовані у безпечну зону. З метою їхнього влаштування у родини фахівці служби проводять онлайн зустрічі з дітьми та потенційними батьками-вихователями. Як результат, 5 дітей вже підтвердили своє бажання проживати в ДБСТ Хохич – Петренко ( Рокитнянська ТГ ) та прийомній сім’ї Зелінських (Ковалівська ТГ). Ще із 6 дітьми батьки-вихователі  наразі встановлюють контакт  і є всі підстави сподіватися, що невдовзі вони також висловлять своє бажання жити у дитячих будинках сімейного типу або ж у прийомних сім’ях Білоцерківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень