Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В пріоритеті – належне забезпечення населення водою

Дата: 11.08.2022 18:17
Кількість переглядів: 232

Фото без описуУскладнена ситуація  з водозабезпеченням басейну річки Рось і неналежне використання гідроспоруд стали причиною термінового скликання позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке сьогодні, 11 серпня, провела начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк.

Начальник регіонального офісу Басейнового управління водних ресурсів р. Рось Петро Бабій, доповідаючи про проблемні питання щодо надмірного зарегулювання стоку басейну р. Рось, наголосив на необхідності обов’язкового  дотримання територіальними громадами чинного законодавства, спрямованого на належне використання природних ресурсів та врегулювання правових відносин з орендарями з посиленням відповідальності за неправомірні дії, що можуть призвести до екологічної катастрофи та несуть загрозу життєдіяльності населення.


Під час обговорення цього питання особливий акцент було зроблено на відповідальному ставленні до використання гідроспоруд, які утримують воду у більш як 60 водосховищ, що створені  у басейні річки Рось. Наразі неможливість доступу до окремих з них ускладнює врегулювання процесу наповнення водної артерії, а це, в свою чергу, може викликати припинення водопостачання для більш як 300 тисяч жителів Київської та Черкаської областей.


- Розумію, що майже всі  водосховища були зариблені, розумію, що  окремі громади не встигли провести належну інвентаризацію та стати балансоутримувачем гідроспоруд. Розумію все, але в пріоритеті – належне забезпечення населення водою. Саме тому ми маємо зобов’язати орендарів зазначених об’єктів забезпечити  їх належне використання, щоб уникнути надзвичайної ситуації, - наголосила Людмила Мерзлюк та дала відповідні доручення щодо негайно вирішення проблеми.


Ще одне питання, яке викликало емоційне обговорення під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  стосувалася виявлених фактів порушення наказу Білоцерківської районної військової адміністрації Київської області від 22.06.2022 № 62-ва «Про встановлення обмежень торгівлі алкогольними напоями на території Білоцерківського району». Як доповів начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи адміністрації Юрій Клочко,  було встановлено, що окремі суб’єкти підприємницької діяльності дозволяють собі порушувати норми законодавства у період дії режиму воєнного часу. Члени комісії наголосили на неприпустимості такої зухвалої поведінки та одноголосно підтримали рішення щодо необхідності  застосування суворих дій у відношенні до зазначених осіб. 


Окрім того під час засідання розглянули  план залучення сил та засобів до гасіння пожеж у Білоцерківському районі та стан  забезпечення закладів освіти району приміщеннями, що можуть бути використані у якості укриттів для захисту учасників освітнього процесу. 
З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень