Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У пам’яті нашій назавжди…

Дата: 01.08.2022 16:58
Кількість переглядів: 304

Фото без описуСьогодні у Бучанській громаді відбувся захід "Молитва за Україну", проведений в рамках відзначення Дня Державності України та в знак вшанування пам’яті українців, закатованих російськими окупантами.

Дійство було організовано і проведено Київською обласною військовою адміністрацією за участі предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який разом з усіма учасниками заходу помолився за майбутнє України.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, виступаючи перед присутніми, наголосив на важливості єдності у боротьбі з ворогом та висловив найщиріші співчуття рідним полеглих захисників України і всіх цивільних, які були убиті російськими загарбниками.

Всі учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста, який був встановлений в пам'ять про закатованих  жителів Бучі, та вшанували всіх полеглих хвилиною мовчання.

-  Раніше Буча була красивим квітучим містом, у якому в радості і спокої проживали десятки  тисяч жителів. Тепер, після приходу «асвободітєлів», Бучу називають містом болю і страху… Воно стало символом нелюдської жорстокості ворога: росіяни вбили тут фактично кожного десятого городянина, який опинився в окупації. Чимало жертв мали зав’язані за спиною руки, на тілах залишилися сліди катувань, багатьох убивали під час спроби евакуюватись… Такі небачені звірства не мають жодного виправдання і кожен, хто це зробив, має понести відповідальність, - зазначила начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, яка взяла участь у молитві за Україну та вшануванні пам'яті всіх полеглих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень