Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення ДСНС: Будьте відповідальними, не паліть стерню!

Дата: 21.07.2022 10:17
Кількість переглядів: 379

Фото без описуБілоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області звертається до сільгоспвиробників та населення з проханням бути відповідальними, дбати про навколишнє середовище і про урожай.

На сьогоднішній день на території Білоцерківського району в розпалі збирання врожаю зернових. У зв’язку з цим гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післяжнивних залишків та сміття. Все це призводить до знищення біорізноманіття, тваринного світу та виникнення пожеж в полезахисних лісосмугах, лісах, а іноді й травмування або загибелі людей.

Тому слід мати на увазі, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи призводить до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень.

Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки.

Пам’ятайте про небезпеку, що може виникнути саме через вашу безвідповідальність! У разі виникнення пожеж і знищення нескошених полів порушники обов’язково будуть притягнуті відповідальності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень