Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВООЗ попереджає: пандемія Covid-19 далека від завершення

Дата: 14.07.2022 16:09
Кількість переглядів: 334

Третій день вакцинації від COVID: щеплено більше, ніж за попередні два |  Українська правдаВсесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що пандемія Covid-19 далека від завершення, оскільки зафіксоване подальше зростання чисельності інфікованих осіб.

 

В Україні також підтверджуються випадки захворювання на коронавірус і прикрим є той факт, що вперше за два місяці зросло число хворих з підтвердженим Covid-19.

 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який закликав українців не нехтувати здоров’ям та за можливості переглянути свій вакцинальний статус.

 

Зважаючи на ситуацію, звертаємося до жителів Білоцерківського району з нагадуванням про те, що у всіх громадах продовжують працювати центри масової вакцинації та пункти щеплення, у яких можна отримати першу, другу чи бустерну дозу вакцини проти Covid-19. В наявності є вакцини CoronaVac та Pfizer.

 

Застерігаємо щодо  небезпеки переривання процесу імунізації та наголошуємо, що своєчасне проведення імунопрофілактики сприяє запобіганню важкому перебігу хвороб.

 

Нагадуємо, що  постановою від 27.05.2022 р. № 630 уряд вніс зміни, зокрема, до  п. 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 09.12.2020 р. № 1236, продовживши карантин до 31 серпня 2022 р.

 

Водночас на період дії воєнного стану фізичним особам та бізнесу рекомендується дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню Covid-19. Окрім того, громадянам рекомендується також забезпечити отримання повного курсу вакцинації проти Covid-19 вакцинами, які дозволені ВООЗ до використання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень