Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жителів району закликають дотримуватися елементарних правил безпеки

Дата: 06.07.2022 15:29
Кількість переглядів: 317

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками силових, правоохоронних і контролюючих структур,  під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Як зазначив начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ НПУ в Київській області Михайло Пелех, впродовж минулого тижня  резонансних подій на території Білоцерківщини не зареєстровано. Працівники поліції працюють у посиленому режимі, забезпечуючи правопорядок в регіоні. Разом з цим Михайло Пелех підкреслив, що на період воєнного часу розширилися повноваження працівників поліції, тому правоохоронці просять жителів району з розумінням ставитися до законних вимог і надавати для перевірки всі документи, які вони вимагають.

Окружний прокурор Михайло Римар, оцінюючи оперативну ситуацію в районі, підкреслив, що, попри проведену колосальну роз’яснювальну та превентивну роботу в громадах, і надалі мають місце прикрі випадки за участю неповнолітніх. Саме тому працівники прокуратури вкотре звертаються до батьків щодо необхідності належного виконання їхніх обов’язків з виховання дітей.

Ще одну проблему, вирішення якої значною мірою залежить від жителів району, озвучив начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло. Стосувалася вона зростання кількості пожеж. За попередній тиждень було зафіксовано 33 пожежі, на які виїжджали рятувальники. З них 25 – пожежі в екосистемах, а це свідчить про низький рівень відповідальності громадян, оскільки причиною таких загорянь є здебільшого необережне поводження з вогнем.

– Мене вражає безпечність окремих громадян, – так охарактеризувала ситуацію начальник адміністрації Людмила Мерзлюк. – В країні йде жорстока війна. Щоденно гинуть люди, а окремі жителі району в цей час ризикують своїх життям і життям оточуючих, вперто ігноруючи елементарні правила безпеки. Це неприпустимо. Тому вкотре прошу:  бережіть себе, дотримуйтеся елементарних правил безпеки і вчіть цьому своїх дітей. А щодо пожеж, то наголошую: підпалювання сухої трави та інших сухостоїв у період воєнного часу прирівнюється до диверсії, а це вже тягне за собою кримінальну відповідальність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень