Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Аграрії району готові до початку активної фази жнив

Дата: 04.07.2022 20:07
Кількість переглядів: 416

Фото без описуПро це під час оперативної наради у начальника Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк з керівниками структурних підрозділів адміністрації доповів завідувач сектору АПР адміністрації Анатолій Онопрієнко.

Зокрема, наразі йде завершальна фаза підготовки до збирання урожаю ранньої зернової групи. У нашому регіоні жнива розпочинаються зі збирання озимого ріпаку та озимого ячменю, за нею слідує озима пшениця і ячмінь та яра пшениця. 

Загалом фермерами та сільськогосподарськими виробниками  району під час весняно-посівної кампанії було задіяно під посів насіння ярої зернової групи 36,3 тис. га  земель та 289,3 тис. га під технічні культури (соняшник, кукурудзу на зерно, сої та цукрового буряка) . 

Окрім того, під озимими культурами задіяно 122 тис. га земель, посіви перебувають у задовільному стані. Всього в районі засіяно 473 тис. гектарів. 

Щодо підготовки до жнив, то всього для проведення робіт на території Білоцерківського району потрібно 22 тисячі тонн дизельного пального. З них для проведення жнив ранньої зернової групи та подальшого  обробітку земель господарствам району необхідно 4 тис.тонн дизельного пального. 

Базові господарства району для проведення збирання врожаю ранньої зернової групи забезпечені зернозбиральною технікою  та дизельним пальним на 100 %.  

Наразі йде посилений пошук оптимальних варіантів для якісного збереження зерна нового урожаю в умовах воєнного часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень