Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули в результаті збройної агресії РФ

Дата: 04.06.2022 10:00
Кількість переглядів: 251

Фото без опису4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України.

Відповідну постанову № 5343, якою встановили пам’ятну дату, 1 червня 2021 року підтримала Верховна Рада України.

Слід зазначити, що Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії – наголошується в світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної Асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року.

Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.

Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України. Цей день — ще одна можливість привернути увагу всіх небайдужих до проблем, від яких потерпають діти.

Наразі наймолодші українці потребують особливого захисту від війни та її страшних наслідків: від смерті, від насильства, від сирітства, від розлуки з батьками, з рідною домівкою, з учителями й друзями…

За час повномасштабної війни росії проти України постраждало більше ніж 721 дитина. За офіційними даними ювенальних прокурорів 261 дитина загинула та понад 460 поранено. На жаль, ці цифри не остаточні.

Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії – нагадування дорослим про їхні невиправні помилки, жертвами яких стають невинні діти. Це благання отямитися, зупинити конфлікти та не ламати життя дітям! Діти повинні жити в мирі!

Світ! Врятуй своє майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень