Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці можуть отримати безоплатну медичну консультацію через «гарячу лінію» МОЗ

Дата: 24.05.2022 16:53
Кількість переглядів: 226

У період воєнного стану національний контакт-центр Міністерства охорони здоров’я надає безоплатні медичні консультації. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19.

«Лікарі, які працюють на лінії контакт-центру МОЗ, надають найрізноманітнішу допомогу: від консультації щодо догляду за новонародженою дитиною, запиту про аналоги препарату до питань про те, що робити у разі високого тиску та симптомів, що вказують про підозру на інфаркт», — пояснила заступник Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

До роботи на «гарячій лінії» залучено 48 медичних працівників різних спеціальностей, як-то: психологи, терапевти, кардіологи, пульмонологи, гінекологи, хірурги та педіатри. Спеціаліст може обговорити клінічні проблеми з пацієнтом та надати рекомендації щодо лікування.

На сьогодні надано понад 9 000 таких консультацій медичних працівників. Найчастіше українці звертаються із запитами до терапевтів та педіатрів. Загалом за час роботи контакт-центр МОЗ опрацював понад 2 млн звернень українців із різних питань у сфері охорони здоров'я.

Наше головне завдання – попри війну надавати ефективну, швидку та якісну допомогу всім, хто зараз має в цьому потребу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень