Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина: будемо з овочами

Дата: 16.05.2022 15:47
Кількість переглядів: 254

Фото без описуУ Білоцерківському районі частина сільгосппідприємств спеціалізується на вирощуванні овочів у відкритому ґрунті. Під ці культури у 2022 році відведено 255 гектарів сільськогосподарських угідь.

Найбільші площі задіяні під капустою, буряком, морквою та картоплею. Також овочівники Білоцерківщини висіяли огірки майже на 20 га, цибулю на 3,6 га, висадили перцю та помідорів на 5,15 і 15,4 гектарах, відповідно.

Лідером серед овочівників Білоцерківщини є Узинська громада. На площі 168 гектарів там внесено у землю насіння всіх овочевих культур, які культивуються у нашій агрономічній зоні. Майже всі площі використовує компанія ФГ «Чудова марка», яка спеціалізується на вирощуванні та переробці овочів і є постачальником продукції у мережі найбільших супермаркетів країни.

Окрім того, частина сільгоспвиробників та фермерів переглянули свою виробничу стратегію та цьогоріч долучилися до когорти овочеводів.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, аналізуючи ситуацію із проведенням посівних та посадкових робіт на полях району, зазначила, що аграрії Білоцерківщини з належною відповідальністю підійшли до виконання покладених на них завдань. Тому є всі підстави для того, щоб відкинути невтішні прогнози і очікувати на гарний урожай овочів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень