Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні відзначають День піхоти

Дата: 06.05.2022 09:02
Кількість переглядів: 280

Сьогодні, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти. Це свято встановлене Указом Президента України від 19 квітня 2019 року з «метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

День піхоти – військово-професійне свято, яке має велике історичне та релігійне підґрунтя та відкриває цикл нових українських військово-професійних свят.

День 6 травня був обраний невипадково. Саме цього дня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою Окрім історичної спадщини, День піхоти має і релігійне підґрунтя. Саме в цей день православні і греко-католики відзначають свято Святого Юрія-Змієборця. Він був і одним з покровителів українського війська.

Українська піхота – це механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові війська ЗСУ, які складають основу Сухопутних військ України. Піхота довгий час залишалася недооціненою, попри те, що саме на неї падає найбільший тягар війни.

Нині, коли наша держава протистоїть широкомасштабній військовій агресії російської федерації, українські піхотинці як найчисельніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ несуть найбільше навантаження та відіграють одну вирішальний ролей під час виконання завдань з утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об’єктів. Разом з тим, механізовані з’єднання поряд з танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.

У день професійного свята вітаємо наших доблесних захисників та зичимо якнайшвидшої перемоги над окупантами та щасливого майбутнього у мирній Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень