Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Навчання без меж»: українські телеканали транслюють відеоуроки для школярів

Дата: 03.05.2022 09:22
Кількість переглядів: 212

Для зручності організації освітнього процесу українських школярів, зокрема евакуйованих, МОН спільно з компанією Google Україна продовжує складати Всеукраїнський розклад. – повідомляється на Урядовому порталі.

Також до Всеукраїнського онлайн-розкладу спільнота вчителів Junior разом із МОН, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України доєднала серію онлайн-уроків #перемагаєморазом. До уроків долучаться українські зірки, які мотивуватимуть дітей займатися фізичною активністю. Трансляції зберігають на Youtube-каналі Junior. 

З 2 до 6 травня до онлайн-уроків доєднаються 13 регіонів України — Черкаська, Київська, Івано-Франківська, Тернопільська, Львівська, Чернівецька, Закарпатська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Хмельницька, Житомирська та Одеська області. 

Зазначимо, інтерактивний розклад для учнів 1-11 класів містить посилання на матеріали з різних ресурсів (Всеукраїнська школа онлайн, телеуроки, підручники тощо), що відповідають календарно-тематичному плануванню. Уроки розпочинаються із загальнонаціональної хвилини мовчання в пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації та психологічної хвилинки. 

Крім того, на основі Всеукраїнського розкладу створено проект «Навчання без меж» Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, у межах якого відбувається трансляція уроків для школярів 5-11 класів на українських телеканалах «ПЛЮСПЛЮС», «Піксель» і регіональних каналах «Суспільного». 

Уроки доступні на платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, Vodafone TV, 1+1 video, sweet.tv, volia.tv і youtv.ua. 

Кожен день присвячений окремій дисципліні.

2-6 травня (понеділок-п?ятниця) уроки транслюватимуть за розкладом:

Щодня на телеканалах

  • 2 травня – українська мова;
  • 3 травня – математика;
  • 4 травня – історія України;
  • 5 травня – українська мова;
  • 6 травня – математика.

Дитячий телеканал «Піксель»

  • уроки для 5 класу – о 10:00;
  • уроки для 6 класу – об 11:00.

Телеканал «ПЛЮСПЛЮС» (1+1 media)

  • уроки для 7 класу – о 10:00;
  • уроки для 8 класу – об 11:00;
  • уроки для 11 класу – о 12:00.

Регіональні канали «Суспільного»

  • уроки для 9 класу – о 10:00;
  • уроки для 10 класу – об 11:00.

Також «Освіторія» проводить прямі ефіри у Всеукраїнському розкладі разом з UNICEF Ukraine та МОН. Головна мета – підтримка дітей і контакт з однолітками та вчителями. 

Розклад уроків оновлюють і публікують в месенджері Viber. Трансляції можна переглянути на Youtube-каналі «Освіторія», а деякі з них дублюють на Facebook-сторінці МОН. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень