Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпечний Великдень: жителям Білоцерківщини рекомендують утриматися від відвідання богослужінь

Дата: 21.04.2022 09:06
Кількість переглядів: 536

Фото без описуНачальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела спільну нараду з головами територіальних громад району, представниками силових структур, очільниками ДФТГ, під час якої обговорили безпечну організацію відзначення Великодніх свят та проведення поминальних днів.

Передусім очільник району наголосила на необхідності неухильного дотримання вимог комендантської години та режиму світломаскування. Це стосується як робочих, так і святкових днів.

Як зазначила керівник району, зважаючи на складну ситуацію, в якій наразі опинилася наша держава через військову агресію російської федерації, жителям Білоцерківщини бажано взагалі утриматися від відвідування богослужінь на Великдень, оскільки немає 100% гарантії безпеки для парафіян та священиків.

- Щоб не ризикувати життям через велику ймовірність ракетних обстрілів храмів та соборів, де будуть скупчення вірян, рекомендую жителям району дивитися Великодні богослужіння у режимі онлайн. Навіть посилене патрулювання поблизу культових споруд, які запроваджується напередодні та в період Великодних свят, не гарантує повну безпеку. Громадяни це мають зрозуміти. Прошу голів громад донести цю інформацію у кожен населений пункт, - наголосила Людмила Мерзлюк, звертаючись до учасників наради.

Окрім того, керівник району акцентувала увагу присутніх на неприпустимості розпалювання будь-якої ворожнечі всередині країни, включаючи і різні релігійні погляди.

Окремої уваги жителів району та тимчасово переміщених осіб, які зараз проживають на Білоцерківщині, заслуговує застереження щодо недоцільності відвідання в період Великодніх свят та поминальних днів територій, які були нещодавно звільнені від окупантів, оскільки існує велика ймовірність того, що можуть бути заміновані як окремі будівлі, так і кладовища.

На завершення наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації висловила сподівання, що і парафіяни і священики дослухаються до застережень, тому ми не будемо давати ворогові додаткових приводів аби зіпсувати нам Великодні свята.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень