Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Підтримайте енергетичний фронт, сплатіть за використані енергоносії

Дата: 06.04.2022 15:41
Кількість переглядів: 330

Фото без описуГолова Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, звертаючись до жителів району, наголосила на необхідності своєчасної сплати за спожиті енергетичні та інші ресурси.

Як зазначила керівник району, до адміністрації надходять звернення від підприємств,  які здійснюють діяльність з купівлі-продажу та постачання електричної енергії споживачам нашого регіону, щодо необхідності  посилення роз’яснювальної роботи  серед населення у зв’язку з різким зниженням платіжної дисципліни. 

За інформацією  Міністерства енергетики України, під час війни розрахунки на енергоринку впали на 60%. При цьому енергопостачальні компанії, враховуючи складну ситуацію, викликану широкомасштабним військовим вторгненням російської  федерації на територію України, здійснюють безперебійне забезпечення постачання електричної енергії споживачам,  керуючись наказом Міністерства енергетики України від 27.02.2022 № 91, яким було заборонено операторам систем розподілу електричної енергії на період дії воєнного стану в Україні здійснювати відключення та обмеження споживання електричної енергії споживачам.

Крім того, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 206 від 05.03.2022, до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється нарахування штрафних санкцій та припинення надання житлово-комунальних послуг населенню.

Підприємства-електропостачальники повністю підтримують позицію держави щодо споживачів та зі свого боку вживають всіх необхідних заходів, спрямованих на безперебійне постачання електричної енергії.  

При цьому зазначені підприємства  мають фінансові зобов’язання учасника ринку, в тому числі з оплати за електроенергію, яку  вони купують на різних сегментах ринку з метою забезпечення потреб кінцевих споживачів. Вони не звільнені від цих зобов’язань навіть у умовах воєнного часу та мають виконувати їх у повному обсязі.

Зважаючи на це, сьогодні як ніколи важлива допомога клієнтів, які мають змогу розраховуватися за енергоресурси. Це і підприємства, які продовжують працювати, і жителі, які знаходяться у відносно безпечних регіонах та мають фінансову можливість допомагати армії та тим, хто опинився у складних умовах. 


Енергосистема країни продовжуватиме роботу, якщо триматимемо платіжну дисципліну. Дуже важливо, щоб у регіонах, де немає бойових дій, люди вчасно передавали покази спожитої електроенергії та сплачували свої зобов’язання за постачання енергоресурсів. Бо підтримка енергосистеми України критично важлива.

Шановні житклі Білоцерківського району, звертаюся до вас з проханням своєчасно сплачувати за спожиті енергетичні та інші ресурси. Пам’ятайте: кожна оплата рахунку - це суттєвий внесок у підтримку ще одного фронту - енергетичного, де тримають оборону тисячі енергетиків. Ризикуючи життям вони щодня відновлюють пошкоджені мережі та забезпечують безперебійну роботу електростанцій. 

Підтримайте енергетичний фронт, сплатіть за використані енергоносії!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень