Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ні мародерству: діємо разом!

Дата: 10.03.2022 14:38
Кількість переглядів: 332

Що з рівнем злочинності на Тернопільщині і чи є факти мародерства? :  28:02:2022 - 20 хвилин ТернопільДоводимо до відома жителів Білоцерківського району, що з метою підвищення ефективності засобів кримінально-правового реагування на прояви мародерства, Законом України від 03.03.2022 № 7124 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство» внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють кримінальну відповідальність за мародерство.

Відтак, в умовах воєнного або надзвичайного стану посилено відповідальність за вчинення злочинів, а саме:

- мародерство  карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років;

- за здійснення крадіжки передбачається позбавлення волі на строк від 5 до 8 років;

- за участь в грабежах - позбавлення волі на строк від 7 до 10 років;

- здійснення розбійних нападів організованою групою карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна;

- за вимагання, здійснені організованою групою,  передбачається позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна;

- привласнення, розтрата майна у великих розмірах  або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У зв’язку зі складними обставинами, викликаними війною, яку розпочали на території України російські окупанти, можлива активізація злочинних угрупувань та осіб, схильних до вчинення злочинів.

Просимо жителів Білоцерківського району бути  пильними, не допускати проявів мародерства та пограбувань на території ваших населених пунктів, а у випадку виявлення підозрілих осіб  негайно повідомляти про це правоохоронним органам та представникам влади на місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень