Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ситуація в районі контрольована – підсумки наради у голови РДА

Дата: 21.02.2022 13:44
Кількість переглядів: 581

Фото без описуОчільник району Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками силових, контролюючих структур та правоохоронних органів Білоцерківщини, під час якої заслухала оперативну інформацію щодо ситуації в районі.

Як зазначив начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, впродовж минулого тижня резонансних подій у Білоцерківському районі не зафіксовано.

За інформацією, наданою Білоцерківським відділом ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, за минулий тиждень фахівцями служби було здійснено перевірку 71 об’єкта з масовим перебуванням людей, за результатами яких складено 25 приписів і 10 протоколів про адмінправопорушення. Основні порушення – недостатня забезпеченість цих установ засобами індивідуального захисту.

Про появу масових порушень, які несуть загрозу не лише життю людей, а й навколишньому середовищу, проінформував учасників наради начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло. Мова йде про різке зростання чисельності підпалів сміття, сухої трави та насаджень.

За словами керівника управління, сприятливі погодні умови спонукають населення до вчинення безвідповідальних дій, які призводять до виникнення пожеж. Саме тому фахівці ДСН вкотре звертаються до населення району з проханням відповідально ставитися до власної безпеки та до збереження довкілля.

Ще одне питання, яке наразі перебуває під посиленою увагою керівництва району і силових та контролюючих структур, стосується забезпечення належного порядку в період ескалації військового конфлікту на території нашої держави, протидії поширенню неправдивої інформації та уникнення панічних настроїв серед населення шляхом проведення роз’яснювальної роботи та відповідних навчань щодо дії у надзвичайних ситуаціях.

З цією метою фахівцями Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області заплановане проведення низки навчань з теоретичним та практичним відпрацюванням наступних елементів: оповіщення населення за сигналом "Увага всім!"; дії після отримання сигналу комплектування тривожних валіз та ін.; укриття в захисних спорудах; евакуація в безпечне місце; життєзабезпечення населення тощо.

Ключовим питанням наради стало обговорення організації та підтримки діяльності батальйону територіальної оборони Білоцерківського району. Як зазначив командир батальйону Валерій Римарчук, жителі Білоцерківщини підтримують необхідність створення загонів тероборони. Наразі у громадах району приймаються відповідні програми заходів національного спротиву, результативно функціонує Центр рекрутингу, який здійснює набір всіх бажаючих вступити до складу резерву тероборони, а 19 лютого успішно проведено стрілецький день, до участі в якому долучилися сотні бажаючих удосконалити свою майстерність та відновити знання і практичні навики поводження зі зброєю.

Як зазначила Людмила Мерзлюк, Білоцерківщина докладе максимум зусиль для успішної організації діяльності батальйону територіальної оборони і навіть за умов досить обмеженого бюджету Білоцерківською районною державної адміністрації сформовано та подано на розгляд депутатів районної ради відповідну програму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень