Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної державної адміністрації з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 07:21
Кількість переглядів: 733

Фото без описуШановні жителі Білоцерківського району!

Сьогодні, 20 лютого, пам’ятний та скорботний день для кожного українця. Ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні, встановлений згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Історія нашої держави, на жаль, мала багато трагічних періодів. Коли свобода, гідність, честь, та й сам факт існування українського народу опинявся під загрозою, але завжди в такі періоди поставали найкращі сини і дочки України, які захищали свою землю, свою державу, своїх співвітчизників ціною власного життя.

На шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення їх не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. Вони сміливо повстали проти наруги над волею народу. Заради майбутнього для оновленої, кращої України вони виконали те, про що кажуть нам рядки Гімну, — своє тіло і своє життя вони віддали за нашу свободу.

На Майдані пліч-о-пліч стали не тільки українці, а й представники інших національностей. Всі вони різні, та всіх їх об’єднувала любов до України і бажання жити у вільній, демократичній, щасливій державі. І для нас є святим обов’язком зберігати пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Схилімо у журбі голови, згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну!

Цінуймо нашу єдність! Бережімо нашу державу!

Слава Героям Небесної Сотні!

Слава Україні!

З повагою голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень