Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівники району вшанували пам'ять Геров Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 12:54
Кількість переглядів: 857

Фото без опису20 лютого в Україні на державному рівні відзначають День  Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

Саме 20 лютого 2014 року у центрі  Києва загинуло найбільше учасників революційних подій – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну  цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні  керівники Білоцерківського району провели церемонію вшанування полеглих та поклали квіти до стели з портретами Героїв, яка розміщена у середмісті  Білої Церкви.

- Подвиг Героїв Небесної Сотні має визначне значення для кожного з нас, адже вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла, -  зазначила голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк, схиляючи у зажурі голову перед світлинами полеглих. – І сьогодні, коли над нашою державою нависла небезпека, ми твердо заявляємо: ми - єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень