Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували пам’ять полеглих у боях на території інших держав

Дата: 15.02.2022 14:29
Кількість переглядів: 600

Фото без опису15 лютого заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Верескіна та заступник голови Білоцерківської районної ради Володимир Федорчук взяли участь в урочистостях з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виводу військ з Афганістану.

Заходи відбувалися у Білій Церкві, біля каплиці Святого Георгія Побідоносця, яка носить назву «афганська», оскільки була зведена білоцерківцями в пам'ять про полеглих воїнів-інтернаціоналістів.

На урочистості з нагоди пам’ятного дня окрім керівників району та Білоцерківської міської об’єднаної територіальної громади прибули учасники бойових дій на території інших держав, побратими полеглих героїв, їхні матері, дружини та діти, небайдужі жителі міста і району.

Представники влади у своїх виступах наголосили на важливості збереження пам’яті про подвиг героїв у тих далеких, неоголошених войнах.

- Війна в Афганістані була однією з найдовших і найжорстокіших. Вона забрала життя тисяч воїнів-інтернаціоналістів. Саме тому оголошення про її завершення стало для багатьох родин справжнім святом. Разом з тим цей день овіяний смутком і сьогодні ми низько вклоняємося пам’яті кожного полеглого воїна. Ми висловлюємо щирі слова шани вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, за те, що ви з честю виконали свій військовий обов’язок, - зазначила Людмила Веряскіна під час урочистостей і разом із заступником голови Білоцерківської районної ради Володимиром Федорчуком виконала почесну місію – нагородила почесними грамотами та пам’ятними медалями воїнів-інтернаціоналістів Білоцерківщини.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих воїнів та поклали квіти до стели, де викарбувані імена учасників бойових дій, життя яких забрала Афганська війна.

Представники духовенства відслужили заупокійний молебень, а присутні на дійстві воїни-інтернаціоналісти поділилися спогадами про своїх побратимів.

Голова Білоцерківської районної організації ветеранів України Віктор Рудий від імені всіх учасників бойових дій подякував керівникам району та громади, представникам громадськості та бізнесу за допомогу і висловив сподівання, що учасники ветеранського руху і надалі будуть відчувати підтримку з боку влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень