Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

63 відсотки жителів Білоцерківщини мають «зелені» сертифікати

Дата: 14.02.2022 15:48
Кількість переглядів: 618

Фото без описуПитання протидії поширенню коронавірусної інфекції перебуває на постійному контролі керівництва району. Ключовим воно є і під час кожної наради, які проводить голова Білоцерківської райдержадміністрації з очільниками громад та керівниками структурних підрозділів РДА.

Сьогодні, 14 лютого, під час оперативної наради з працівниками райдержадміністрації Людмила Мерзлюк заслухала звіт завідувачки сектора охорони здоров’я РДА Юлії Боготиренко щодо рівня захворюваності та профілактики поширення COVID-19 на території району.

За інформацією, доведеною у звіті, наразі в районі коронавірусну інфекцію підтверджено у 4582 осіб. З них 782 жителі Білоцерківщини захворіли впродовж минулого тижня. Це доволі тривожна статистика, яка підтверджує агресивність поширення COVID-19 і викликає занепокоєння у медичних працівників. Разом з тим позитивним є факт підтвердження легшої форми перебігу хвороби серед вакцинованого населення. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 373 хворих, що значно менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Щодо вакцинації населення від COVID-19, старт якого в Україні відбувся 24 лютого 2021 року, то в районі дві дози вакцини отримали 156311 жителів району, бустерною дозою провакциновано 6383 осіб. Загалом 63 відсотки жителів Білоцерківщини мають «зелені» сертифікати, що збільшує можливість створення колективного імунітету населення до коронавірусної інфекції.

Як наголосила голова адміністрації під час обговорення даного питання, вірус модифікує, тому не потрібно заспокоюватися навіть після успішного подолання хвороби. Питання вакцинації населення залишається надзвичайно актуальним і потрібно усвідомити, що щеплення – єдиний дієвий спосіб протидії хворобі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень