Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларуй вчасно, достовірно, доброчесно

Дата: 11.02.2022 11:49
Кількість переглядів: 1431

Фото без описуШановні суб’єкти декларування!
З 01 січня 2022 року стартувала щорічна кампанія декларування, яка триватиме до 31 березня 2022 року включно.


Нагадуємо, що до 01.04.2022 необхідно подати:
1. Щорічну декларацію (я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування). Декларація, яка подається відповідно до ч.1 ст. 45 Закону у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація);
2. Щорічну декларацію (я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення). Декларація, яка подається відповідно до абзацу 2 ч. 2 ст. 45 Закону з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах «а» та «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

Для безпроблемного входження до Реєстру та відображення достовірної інформації здійсніть наступні кроки:
1. Перевірте термін дії КЕПу (кваліфікованого електронного підпису), а вразі необхідності - сформуйте новий.
2. Замовте відповідні довідки через on-line сервіси чи іншим зручним для Вас способом.

Крім того, щоб заповнити декларацію легко та швидко,  скористайтеся одним із таких сервісів:
• роз’яснення у Базі знань НАЗК. Там ви можете знайти відповіді на більш ніж 200 поширених питань декларантів: від «Якого типу декларацію мені потрібно подати?» до «Як декларувати подарунки?». Крім того, у базі знань є зручний пошук за ключовим словом:
 https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/;
•  особиста зустріч з антикорупційним уповноваженим в установі, де ви працюєте. Контакти уповноважених можна знайти на Антикорупційному порталі НАЗК: https://antycorportal.nazk.gov.ua/map/#/;
•    електронна пошта НАЗК: info@nazk.gov.ua;
•    Telegram-канал НАЗК: https://t.me/NAZK_gov_ua;
•    онлайн-допомога у Реєстрі декларацій. Для цього просто натисність кнопку “допомога онлайн” у правій частині екрану під час роботи із Реєстром декларацій. 

Що робити, якщо у вас все ж залишилися питання щодо подання декларації?
Тоді зверніться за консультацією до фахівців Контакт-центру НАЗК за телефоном +38(044) 200–06–94. Зателефонувавши до Контакт-центру НАЗК, прослухайте автоматичне повідомлення та оберіть між напрямками допомоги, якої ви потребуєте. Після чого дочекайтеся з’єднання з оператором.  

Пам’ятайте, що:
- за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування передбачена адміністративна відповідальність за ч.1 ст.1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
- за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування передбачена кримінальна відповідальність за ст. 3663 Кримінального кодексу України. 


Крім того, встановлення таких фактів неподання / несвоєчасного подання декларації є наслідком внесення суб’єкта декларування, за рішення суду, до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язні з корупцією правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень