Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася робоча зустріч керівництва району з очільниками громад

Дата: 09.02.2022 14:43
Кількість переглядів: 880

Фото без опису9 лютого голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з головами та заступниками голів територіальних громад, участь в якій взяли заступник голови РДА Людмила Веряскіна, заступники голови районної ради Анатолій Чичикало та Володимир Федорчук, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Кучер, очільники окремих структурних підрозділів адміністрації, чиї питання розглядалися під час засідання, та представники ДТЕК «Київські регіональні мережі» і ГУ Держгеокадастру у Київській області.

Учасники наради передусім заслухали оперативну інформацію щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції та проходження кампанії з вакцинації проти COVID-19 у Білоцерківському районі. Як зазначила заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Веряскіна, впродовж останніх кількох тижнів спостерігається значне зростання чисельності інфікованих. Зокрема, насьогодні коронавірусну інфекцію підтвердили у 3897 жителів Білоцерківщини. З них ускладнену форму мають 358 осіб, що призвело до їхньої госпіталізації у спеціалізовані медичні заклади.

- Як зазначають фахівці, серед важкохворих дуже низький відсоток вакцинованих, тому прошу вас, шановні керівники громад, посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності неухильного дотримання протиепідемічних правил та долучення кожного до кампанії вакцинації з метою збереження здоров’я і життя та протидії поширенню інфекції – наголосила у своєму зверненні до присутніх на нараді голова адміністрації Людмила Мерзлюк.

Також керівник району наголосила, що наразі є ще одне важливе питання загальнодержавного рівня - підтримка і розвиток сил територіальної оборони як важливої складової Національного спротиву в Україні. Саме тому надзвичайно актуальним є обговорення стану облаштування пункту постійної дислокації батальйону територіальної оборони на території Білоцерківського району. З ситуацією з цього приводу присутнім доповів командир батальйону Валерій Римарчук.

Доволі гостре обговорення викликало питання надання якісних послуг з постачання електроенергії ДТЕК «Київські регіональні мережі» до населених пунктів Білоцерківського району. Причиною його включення до порядку денного наради стали неодноразові звернення громадян, в яких вони висловлювали свої претензії щодо якості зазначених послуг. Окрім того, очільників громад непокоїв механізм подальшої співпраці з ремонтними бригадами на місцях. Як наголосив представник ДТЕК «Київські регіональні мережі» Миколою Томченко, організацією робиться все можливе для належного забезпечення споживачів електроенергією. Щодо питання своєчасності надання ремонтних робіт, то вони виконуються поетапно після отримання відповідної заявки через централізований колл-центр. Проблеми виникають через зношеність ліній електропередач та у випадку виникнення ускладнених погодних умов. Проте ДТЕК «Київські регіональні мережі» постійно працює над удосконаленням діючої системи, поетапно запроваджуючи сучасні прогресивні технології.

Потому учасники наради заслухали інформацію представника відділу №1 управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Київській області Світлану Ракарчук, яка ознайомила присутніх з новаціями в земельному законодавстві та зупинилася на особливостях встановлення меж територіальної громади та їх погодження з сусідніми громадами.

Також присутні інші важливі питання сьогодення, зокрема, заслухали звіт начальника управління соціального захисту населення Олени Карпенко щодо стану призначення житлових субсидій жителям Білоцерківського району.

На завершення засідання учасники наради сформували перелік актуальних питань, які потребують обговорення під час наступної робочої зустрічі керівництва району з очільниками громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень