Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома жителів Білоцерківського району

Дата: 09.02.2022 10:36
Кількість переглядів: 858

Управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації інформує, що Статтею 16 Закону України „Про верифікацію та моніторинг державних виплат” від 3 грудня 2019 року № 324-IX визначено, що центральні органи виконавчої влади, які забезпечують форму вання та реалізують державну політику у сфері надання відповідних державних виплат, за погодженням з Міністерством фінансів, затверджують порядки опрацювання рекомендацій за результатами проведення верифікації державних допомог.


На виконання зазначених норм Закону Міністерством соціальної політики розроблено проект наказу „Про затвердження Порядку опрацювання рекомендацій за результатами верифікації державних допомог”, яким  передбачається встановити уніфіковані підходи щодо опрацювання рекомендацій органами соціального захисту населення.
 

Відповідний проект наказу 25 січня поточного року опубліковано для обговорення на офіційному веб-сайті Міністерства та надіслано для погодження зацікавленим сторонам.
 

Такий механізм не встановлює додаткових умов чи критерії отримання соціальних виплат, а передбачає застосування однакового порядку дій органів соціального захисту населення щодо перевірки інформації, яка міститься в рекомендаціях Міністерства фінансів щодо невідповідностей даних, на підставі яких призначено той чи інший вид соціальних виплат, та відомостей з офіційних джерел даних.
 

Реалізація наказу дозволить визначити єдиний механізм опрацювання органами соціального захисту населення рекомендацій за результатами проведеної Міністерством фінансів верифікації державних допомог незалежно від їх територіального місцезнаходження.
 

Метою верифікації є перевірка достовірності інформації, що впливає на визначення права на отримання та розмір державних виплат, у тому числі житлових субсидій.
 

За результатами верифікації Міністерство фінансів щомісячно надає органам соціального захисту населення рекомендації, у тому числі щодо проведення додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, які не узгоджуються з порядками надання державних виплат (різних видів допомог, житлових субсидій тощо).
 

Доцільно також зазначити, що перевірка інформації за результатами верифікації не впливає на отримання соціальної підтримки, у т.ч. житлової субсидії, якщо при зверненні було надано достовірну інформацію необхідну для її призначення.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень